10 legjobb koncert a Glastonburyn

Tehát még egyszer: a mai napon megkezdődött Európa legtöbb fellépőjét felvonultató fesztiválja, a Glastonbury. Idén a Rolling Stones a fő fő fellépő, de lesz még egy rakás friss és aktuális zenekar, énekes és élő poplegenda. Csak néhány név: Arctic Monkeys, Primal Scream, Vampire Weekend, Portishead, Public Enemy, Foals - itt a teljes lista, lehet irigykedni!

Elvileg van live stream a koncertekről a BBC oldalán, de egyelőre nem működik, vasárnapig még érdemes próbálkozni. Sajnos idén sem kerültünk be a szerencsés 135 ezer jegyvásárló közé, de azért érdemes felidézni a legjobb fesztiválos koncerteket. Szubjektív lista, és természetesen azok kerültek fel rá, amik teljes egészében és jó minőségben fenn vannak a neten.

10. Björk (2007)
Az izlandi énekesnő felszalad a Pyramid színpadra mezítláb, majd egy emlékezetes, egyszerre odalépős és megható koncertet ad egy 10 fős kórussal és fuvósokkal kiegészülve. ADJA!9. The Verve (2008)
A Verve visszatérő koncertje egyáltalán nem ciki, sőt jobb formájában mutatja a zenekart, mint valaha. Lucky Man, The Drugs Don't Work és persze a végén Bitter Sweet Symphony. Nagy koncert.8. The White Stripes (2005)
Egy dobbal és egy gitárral akár háborúkat lehet megnyerni, itt az élő példa. Jack White kalapban, szakállal, fekete öltönyben, Meg White tetőtől talpig pirosban, bájosan mosolyogva - lám, így is lehet jó koncertet adni több tízezer embernek.7. Radiohead (1997)
Az OK Computer évében egy csúcson álló zenekar egy csúcson álló fesztiválon egy csúcson álló koncertet tol. Túl a csúcson.6. Blur (2009)
A Blur reuniója a Glastonburyn nagyon-nagyon sok ember előtt - soha jobb visszatérést!5. Amy Winehouse (2008)
Ez a koncert tulajdonképpen a legrosszabb glastonburys koncertek listára is felkerülhetne, mert Amy Winehouse atomrészeg, hamisan énekel és sokszor elrontja a számokat, azonban valamiért működik, nagyon vicces és közben szomorú hangulata is van. Az már csak bónusz, hogy az utolsó szám, a Rehab alatt a művésznő lemegy a közönségbe, majd lenyom egy-két jobbost az egyik rajongójának.4. The XX (2010)
2010 volt az az év, amikor az XX minden jelentős fesztivál nagyszínpadára feljutott. Ez még nem a Glastonbury nagyszínpada, hanem egy kisebb színpad, de a bensőséges, intim hangulat miatt jobb is, hogy nem egy nagyobb színpadon játszottak. Florence is tiszteletét teszi a koncerten egy közös szám erejéig.3. Arctic Monkeys (2007)
Alighanem a Glastonbury történetének egyik legjobb koncertjét nyomta az Arctic Monkeys hat évvel ezelőtt - a közönség együtt énekelte végig a slágereket, egy spontán népünnepély alakult ki a Pyramid Stage előtt.2. Muse (2004)
Valahogy így kell előadni egy fő műsoridős, nagyszínpados koncertet.1. Gorillaz (2010)
Az összes felsorolt koncert között itt van a legtöbb vendégművész: Snoop Dogg, Lou Reed, Mark E. Smith és még valahány név a Gorillaz Plastic Beach lemezéről, amit gyakorlatilag el is játszanak elejétől a végéig Damon Albarn karmester vezényletével. Nagyszerű zenekar, nagyszerű vetítések, nagyszerűen felépített számsorrend - egy csodálatos koncert.

Share This Story

Get our newsletter